Het "Pon" busje

We schrijven 1947. De zakenman Ben Pon reist van Amersfoort naar het Duitse plaatsje Minden. Daar heeft hij een afspraak met de Britse autoriteiten die, zo vlak na de oorlog, het gezag voeren over de Volkswagen-fabriek. Pon wil graag met ze praten, want hij gelooft onvoorwaarlijk in de kwaliteiten van Volkswagen. Hij is vastbesloten om in Nederland importeur van Volkswagen te worden. Zijn bezoek heeft onverwachte en verstrekkende gevolgen.

 

Op woensdag 23 april 1947 zit Ben Pon met de Britten om de tafel. Samen met hen bespreekt Pon zijn ideeën over de import van Volkswagens in Nederland. Maar die dag doet hij nog iets: hij haalt zijn notitieboekje tevoorschijn. Met potlood maakt hij een ruwe schets van een rechthoekige transportwagen. Eigenlijk is het niet meer dan een doos op wielen, met voorin een cabine en achterin de motor. Hoe zijn gesprekspartners reageren vermeldt de geschiedenis niet. Maar één ding staat vast. Het is voor die tijd een revolutionair idee, dat even geniaal als eenvoudig is, veel laadruimte op een klein oppervlak. Volgens Pon moet het voertuig leeg 750 kilo wegen en bovendien 750 kilo vracht kunnen vervoeren. Pon blijkt zijn ontwerp te hebben gebaseerd op de zogenaamde Plattenwagen. Een primitief aandoend voertuig, dat leek op een gemotoriseerde bakfiets, dat de Volkswagen-ingenieurs hadden ontworpen voor intern gebruik op het terrein van de Volkswagen-fabriek. Evenals de plattenwagen zou door Ben Pon bedachte voertuig gebouwd moeten worden op het chassis van een Kever.

 

 

Eerst wordt het lumineuze idee van Pon in de koelkast gezet. Maar niet voor lang. Een jaar later ( Ben Pon en zijn broer Wijnand zijn inmiddels de eerste officiële Volkswagen-importeurs ter wereld geworden) komt er een bericht van Volkswagen.

 

Heinrich Nordhoff, de nieuwe baas van Volkswagen, en de technisch directeur Alfred Haesner hebben besloten om het idee van Ben Pon verder uit te werken. Ze geven het groene licht voor de ontwikkeling en zo wordt Ben Pon de uitvinder van de Volkswagen Transporter.
Zijn eenvoudige ontwerp voor een transportbusje is de blauwdruk voor de toekomst.

 

Meer over de geschiedenis van Pon >
 

Het 'Pon' busje

Historie

Het 'Pon' busje

We schrijven 1947. De zakenman Ben Pon reist van Amersfoort naar het Duitse plaatsje Minden. Daar heeft hij een afspraak met de Britse autoriteiten die, zo vlak na de oorlog, het gezag voeren over de Volkswagen-fabriek.

Snel verder >

Sociaal- en Duurzaamheidsjaarverslag 2013

Sociaal- en Duurzaamheidsjaarverslag 2013

Het thema van dit jaar is Pon Inside Out, Outside In.

Snel verder >