Producten en Diensten

De belangrijkste activiteiten van Pon zijn in de volgende groepen in te delen:

 

Personenauto's

De naam Pon is in Nederland onlosmakelijk verbonden met Volkswagen. In de loop der jaren heeft Pon ook de aantal andere importschappen verworven van Audi, Porsche, ŠKODA, SEAT, Lamborghini, Bentley en Bugatti.

Bedrijfsauto's

Pon heeft twee aansprekende merken in haar portfolio op het gebied van bedrijfsauto's: Volkswagen Bedrijfswagens en MAN. Onder de MAN vlag worden ook touringcars van het merk Neoplan vermarkt.

Banden en assen

Pon levert banden, velgen en complete wielen van hoge kwaliteit van Continental, Hankook, GT-Radial, Infinity en andere merken. Daarnaast behoren de trailerassen van SAF tot het assortiment.

Grondverzetmachines

Caterpillar is het A-merk in grondverzetmachines. Pon is vertegenwoordiger van Caterpillar in Nederland en Scandinavië.

Scheepvaart

Voor de scheepvaart heeft Pon een zeer uitgebreid productportfolio. Van pleziervaartuig tot oceaanstomer: Pon heeft voor elke categorie een passende oplossing. Motoren van Caterpillar en MaK vormen de basis van de propositie.

Power Generation

Onder Power Generation wordt verstaan het opwekken van elektriciteit met behulp van diesel- en gasmotoren. De motoren worden in verschillende sectoren ingezet zoals scheepvaart, tuinbouw, transport, energiebedrijven en oliemaatschappijen.

Intern Transport

Pon biedt complete oplossingen voor intern transport, aangepast op de capaciteit en flexibiliteit van uw bedrijf. We zijn hiermee actief in de Verenigde Staten.

Flow Control

In de Amerikaanse en Aziatische flow control industrie zijn we actief met leidingen, kleppen en aanverwante producten en diensten. De belangrijkste markten die we bedienen zijn: scheepvaart, proces- en chemische industrie en offshore/boringen.

Fietsen

Met zeven aansprekende merken Koninklijke Gazelle, Union, Focus, Kalkhoff, Univega, Raleigh (Derby Cycle) en Cervélo, biedt Pon een uitgebreid productportfolio. Van kinderfiets tot elektrische fiets en van mountainbike tot triathlon racefiets.

Financiële Dienstverlening

Bij al onze producten speelt financiële dienstverlening een belangrijke rol. De dienstverlening wordt onder diverse labels aan zowel consumenten als bedrijven aangeboden.

Het 'Pon' busje

Historie

Het 'Pon' busje

We schrijven 1947. De zakenman Ben Pon reist van Amersfoort naar het Duitse plaatsje Minden. Daar heeft hij een afspraak met de Britse autoriteiten die, zo vlak na de oorlog, het gezag voeren over de Volkswagen-fabriek.

Snel verder >

Sociaal- en Duurzaamheidsjaarverslag 2013

Sociaal- en Duurzaamheidsjaarverslag 2013

Het thema van dit jaar is Pon Inside Out, Outside In.

Snel verder >